Кои сме ние?

ЕуроСитекс Македонија е чешко-германска компанија со производствени можности во Чешка, Германија и Бугарија. Постојано располагаме со продукти на залиха, а исто така нудиме и брза изработка на голема палета на сита и мрежи. Во случај да се обратите кај нас, секогаш може да сметате на добар однос и приемчивост, кои што може да се видат и преку бесплатните консултантски услуги што ги нудиме.

Компанијата е специјализирана во производството на:

1. Сита /ситови пресевни површини/

-плетени и перфорирани метални сита од високо квалитетен челик (високоиздржлив челик)
-полиуретански сита од еластичен полиуретан со челичен заштитен слој
-гумени сита
-прстови сита
-самотресечки сита и самотресечки харфообразни сита
-ламелни сита
-полиуретанови модулни системи
-дуо сита – комбинација на гума и полиуретан

2. Ситомрежи /фини сита со отвори од 0,02 до 10,00 мм/

-прохромски
-месингани
-челични

3. Перфорирана и сечена лимови /со отвори од 0,2 до 100,0 мм/

– прохромски
– поцинкувани
-алуминиумски
-челични

4. Транспортни ленти

-метални
-пластични

5. Производство, поправка и реновирање на:

-сита оптегнати на рамки
-филтри
-конусни сита
-сита за дробалици
-други специјализирани производи

6. Производство на заварени сита од прохромски челик

Производство на перфорирана ламарина Производство на перфорирана ламарина Производство на перфорирана ламарина Производство на перфорирана ламарина